Bemutatkozunk: Dunaújvárosi Egyetem Műszaki Intézet

A Dunaújvárosi Egyetem Műszaki Intézete három korábbi intézet összevonásával jött létre 2010 nyarán. Jelenleg az intézethez három tanszék, a Gépészeti tanszék, az Anyagtudományi tanszék és a Természettudományi és Környezetvédelmi tanszék tartozik.

Az intézet oktatási feladata elsősorban a mérnökképzés, de a műszaki és természettudományos alapozó tantárgyak oktatásával más szakok képzéseiben is részt veszünk. A Műszaki Intézet gondozza az Anyagmérnök BSc és a Gépészmérnök BSc szakokat, valamint a Gépészmérnök MSc szakot, de számos szakirányú továbbképzés szerepel az oktatási portfólióban. A nagyszámú külföldi hallgató okán a mérnök szakjainkon angol nyelven is folyik az oktatás, ami magyar hallgatók számára is elérhető. Képzéseinket jól felszerelt korszerű műszerekkel ellátott laboratóriumok és magas szinten kidolgozott elektronikus és online tananyagok segítik.

A Műszaki Intézet kutatási tevékenysége a műszaki és környezetvédelmi területen folyik. Kutatásaink közül kiemelkedik az anyagtudomány, roncsolásmentes anyagvizsgálat, valamint a villamos kisülések környezetvédelmi alkalmazásai. Az Intézet K+F+I tevékenységét az elektromobilitás területével bővíti, mely kiegészíti és egyben új teret nyit az oktatási és kutatási portfóliója tekintetében. Az elektromos közlekedésben, az elektromos járművek működésében nagy hangsúllyal jelennek meg az összetett mechatronikai rendszerek, a villamos hajtástechnika, szenzor és aktuátor technika, valamint a korszerű számítógép alapú irányítástechnika, mely a gépészmérnök alapképzés mechatronikai specializációjának fő ismeretanyagát adja.

A Dunaújvárosi Egyetem Műszaki Intézetének képzéseiről bővebben ITT olvashatsz!

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A