Kooperatív-duális előadások a Dunaújvárosi Egyetemen

A Dunaújvárosi Egyetem Informatikai Intézetének 2 kooperatív-duális partnere, az Intellifactory Kft. és a Commscope első alkalommal 2022.02.18-án tartott előadást az egyetem A épületében.

 

Nagy büszkeség ez az intézetnek, hiszen a két vállalattal való partnerség közel 10 éves együttműködésre tekint vissza. Ennek szellemében ugyan tavaly a pandémia miatt elmaradt, de idén már meg lehetett hirdetni a kooperatív-duális tárgyakat, melyekre több, mint nyolcvanan jelentkeztek. A kooperatív-duális tantárgy röviden annyit jelent, hogy külsős cégek, partnerek tartják a tanórát, ezáltal olyan modern ismereteket, szoftver és eszközbemutatókat tudnak nyújtani a hallgatók számára, amelyek iparközelibbé teszik a hagyományos egyetemi képzéseket

 

Az Intellifactory Kft. előadója, Gránicz Ádám a „Funkcionális programozás F#-ban” címen tartott érdekes bemutatót az érdeklődőknek angol nyelven, amelynek témája: az F# program nyelve a kezdetektől. A legügyesebb hallgatóknak az Intellifactory Kft. gyakornoki vagy nyári gyakorlati helyet ajánlhat fel a kurzus elvégzéséért.

„F# programming language, from the beginning. If you have no experience about the object oriented programming, it will be an advantage! For best students Intellifactory Ltd. may offer internship and summer jobs!”

 

 

A program második részében a Commscope képviseletében Rónai Péter tartott tanórát „Fejlett IT infrastruktúra” címmel. Az előadás során az oktató a hallgatókkal közösen tekintette át a strukturált kábelezési rendszerek felépítését, topológiáit, valamint a vonatkozó szabályokat. Külön fejezetben részletezték a réz- és optikai hálózatok komponenseit, a különböző kategóriájú kábeleket, csatlakozókat.

 

 

Hasonlóan a Nyitott Egyetem programjához, nem csak az egyetem hallgatóinak, hanem külsős érdeklődőknek is ingyenesen elérhetők ezek az előadások. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, további információt az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen kaphatnak.

 

 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A