Továbbra is népszerűségnek örvend a Dunaújvárosi Egyetem!

A tavalyi év kiváló eredményeihez képest is sikerült tovább növekedni az első helyen jelentkezettek tekintetében, mintegy 7 százalékos növekedésről beszélhetünk a 2021-es adatokhoz viszonyítva.

 

Fény derült az idei felsőoktatási felvételi jelentkezési adataira. Mi a véleménye a számok alakulásáról?

Mint minden felvételi időszakban, így ez alkalommal is kíváncsian vártuk az adatokat, melyek ezúttal sem okoztak csalódást. Minden esetben azokat a számokat tekintjük mérvandónak, ahol a diák első helyen jelölte a Dunaújvárosi Egyetemet, mivel ő már elkötelezte magát mellettünk.  Azok a leendő hallgatóink, akik minket választottak nem fogják azt megbánni, mivel a felvételi ponthatár elérésével és a felvételi követelmények teljesítésével egy hallgatóbarát intézménybe nyerhetnek felvételt, ahol a hallgató nem csak egy neptun kód.

 

Mit gondol, országos viszonylatban, hogyan teljesítettek az idei évben?

Elmondható, hogy országos szinten visszaesett a jelentkezők száma. A tavalyi évhez képest 3 százalékkal kevesebben adták le a jelentkezéseiket bármely felsőoktatási intézménybe. Ugyanakkor nincs okunk a búslakodásra, hiszen a Dunaújvárosi Egyetemen iránt továbbra is növekszik az érdeklődés, a tavalyi évhez képest 7 százalékkal többen választottak bennünket.

Idén a DUE-re összesen több, mint 2000 jelentkezés érkezett, így a 2021-es évhez képest 7 százalékos növekedés látható, amíg az első helyeket tekintve közel 700 jelentkező 11 százalékos emelkedést jelent. Ezekből az adatokból megállapíthatjuk, hogy Dunaújvárosban továbbra is igény van az egyetemi szintű oktatásra és a munka világában közvetlenül alkalmazható, gyakorlati tudásra. Az is kiderült még a statisztikákból, hogy egyre népszerűbbek vagyunk a fővárosi diákok körében is, hiszen évről-évre gyarapodnak a jelentkezők.

Nagy meglepetést okozott, hogy 2022-ben az érdeklődés főképp a társadalomtudományi területek felé irányult. Emellett az informatikai szakok népszerűsége is töretlen.

 

Az elérhető képzési területek mennyire voltak népszerűek?

A legnagyobb érdeklődés a tavalyi évhez viszonyítva a szakoktató képzésnél tapasztalható. Az idei évben összesen 209 jelentkezés érkezett, első helyen 120-an választottak minket, ami 21 százalékos növekedést jelent. Az informatika képzési terület hozta a tavalyihoz hasonló eredményeket. Gazdaságinformatikus alapképzésünket összesen 93, első helyen 18, felsőoktatási szakképzésre összesen 91, első helyen 15 diák választotta, ez 40 százalékos emelkedés. Mérnökinformatikus alapképzésünkre összesen 270, első helyen 105, felsőoktatási szakképzésre pedig összesen 153, első helyen 43 jelentkezés érkezett. Idén a kommunikáció és médiatudomány alapszakra összesen 121, első helyen 42 jelentkezés érkezett. A televíziós műsorkészítő képzés esetén a nappali jelentkezések tekintetében kiemelkedő, 47 százalékos növekedés tapasztalható. A gazdálkodási menedzsment alapképzésre összesen 190, első helyen 58 jelentkezés érkezett, míg a felsőoktatási szakképzésre 201, első helyen 62 fő jelentkezett. A műszaki menedzser képzésünket 73, első helyen 21 fő választotta. Az anyagmérnök alapképzésre 35 fő, első helyen 11 fő adta le a jelentkezését. Gépészmérnök alapképzésünkre összesen 182, első helyen 52-en jelentkeztek, mely 14 százalékkal jelent többet az előző évhez képest. A műszaki felsőoktatási képzésünk tekintetében összesen 225 jelentkezőt tudhatunk magunkénak, a tavalyi évben megközelítőleg negyed ennyien jelentkeztek erre a képzésre.

 

Elégedett az eredményekkel?

A jelentkezési adatok alapján látható, hogy képzési területtől függetlenül bizalmat szavaznak nekünk a jelentkezők. Célunk, hogy erre a bizalomra rászolgáljunk, így továbbra is kiemelt kérdésként kezeljük a hallgatói sikeresség támogatását, lehetőséget teremtünk a tehetségek kibontakozására. A megújuló laborinfrastruktúrának köszönhetően a gyakorlatorientált, ipari igényekre reflektáló képzéseinket tovább erősítettük, legyen szó a műszaki, az informatikai vagy a társadalomtudományi területhez tartozó szakról. Jó látni, hogy továbbra is vonzó a diákok számára a gyakorlatorientált oktatás és a családias hangulat.

 

 

 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A