Az EFOP-3.4.4- 16-2017- 00022 pályázat keretében sikeresen megvalósultak az anyagtudományi és informatikai szakmai klubok

Az EFOP-3.4.4-16-2017- 00022 azonosítószámú projekt megvalósításával a pályázat célja többek között a felsőoktatási intézmények számára a felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai szakok (MTMI) népszerűsítése volt. További általános cél a középfokú intézményeket látogató fiatalok képzettségi szintjének javítása ezáltal a felsőfokú végzettséghez történő jutás fokozása.

 

Az EFOP-3.4.4-16-2017 projekt kapcsán olyan izgalmas szakmai programok is megtartásra kerültek az érdeklődők számára, mint az informatikai és anyagtudományi szakmai klubok. Ezen klubok eredetileg havi rendszerességgel zajlottak, míg a projekt végén az új szakmai irányvonalak mentén létrejött ipari és vállalati kapcsolatok a gyakoriság növelésére ösztönözték a projekt munkatársait.

A programon vállalati szakemberek és a DUE- oktatói, kutatói, valamint olyan középiskolás – felsőoktatásba jelentkezni kívánó - diákok vettek részt elsősorban, akik valamely téma iránt érdeklődtek a két tudományterület speciális előadásai közül, a teljesség igénye nélkül: IT biztonság a vállalatok életében, vagy az Adattárolási megoldások a biztonság tükrében, illetve az Új fejlesztések az anyagvizsgálat terén vagy az Alumínium kohászat rejtelmei.

Az események során a meghívott előadók felvezettek egy, informatikai vagy anyagtudományi területen aktuális témát, majd ezt követően a résztvevő szakemberek a szakmai beszélgetés keretein belül megvitatták mindezt.

 

A szakmai klubok a Dunaújvárosi Egyetemen az „EFOP-3.4.4- 16-2017- 00022 - MTMI SZAKOK NÉPSZERŰSÍTÉSE A DUNAÚJVÁROSI EGYETEMEN ÉS VONZÁSKÖRZETÉBEN” projekt keretében valósultak meg!

 

 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A