Az EFOP-3.4.4- 16-2017- 00022 pályázat keretében sikeresen megvalósultak a rendhagyó fizika órák

Az EFOP-3.4.4-16-2017- 00022 azonosítószámú projekt megvalósításával a pályázat célja többek között a felsőoktatási intézmények számára a felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai szakok (MTMI) népszerűsítése volt. További általános cél a középfokú intézményeket látogató fiatalok képzettségi szintjének javítása ezáltal a felsőfokú végzettséghez történő jutás fokozása.

 

A projekt célja többek között az is volt, hogy az iskolai oktatásból kiszakadva, rendhagyó módon, - bár a megszokott tantárgyi kereteket megtartva - tanítsák a diákokat valami újra és izgalmasabbra. Ezen szemlélet keretein belül valósultak meg a rendhagyó fizika órák is.

Az oktató Dr. Horváth Miklós főiskolai tanár a tanult fizika tananyaghoz kapcsolódó látványos, érdekes kísérleteket mutatott be prezentációval, számítógépes animációval és kisfilmekkel színesítve.

Az órák alatt olyan témakörökbe nyertek az érdeklődők betekintést, mint a mechanika, a folyadékok és gázok ismerete, a hőtan, az elektromosság, a mágnesesség és az optika. Félévenként összesen 15-15 órányi rendhagyó fizika óra került megtartásra, az érdeklődők nagy megelégedettségére.

 

A rendhagyó fizika órák a Dunaújvárosi Egyetemen az „EFOP-3.4.4- 16-2017- 00022 - MTMI SZAKOK NÉPSZERŰSÍTÉSE A DUNAÚJVÁROSI EGYETEMEN ÉS VONZÁSKÖRZETÉBEN” projekt keretében valósultak meg!

 

 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A