Az EFOP-3.4.4- 16-2017- 00022 pályázat keretében sikeresen megvalósult a Lányok Napja eseménysorozat

Az EFOP-3.4.4-16-2017- 00022 azonosítószámú projekt megvalósításával a pályázat célja többek között a felsőoktatási intézmények számára a felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai szakok (MTMI) népszerűsítése volt. További általános cél a középfokú intézményeket látogató fiatalok képzettségi szintjének javítása ezáltal a felsőfokú végzettséghez történő jutás fokozása.

 

A Lányok Napja eseménysorozatba 2021-ben két alkalommal is becsatlakozott a Dunaújvárosi Egyetem. Tavasszal a pandémiás helyzet miatt csak online formátumban, ősszel azonban személyesen, a DUE Campusán volt lehetőségük a fiatal lányoknak részt venni az eseményen.

Az online eseményen alkalmával az érdeklődőknek lehetőségük volt kérdést feltenni oktatóink és munkatársaink felé, illetve információt gyűjteni az Egyetem képzéseivel kapcsolatban.

A személyes program természetesen több lehetőséget adott számukra. Az október 21-ei eseményt köszöntő beszéd nyitotta, majd ezt követően a résztvevők hallhattak az Egyetem képzéseiről, a hallgatói életről és bemutatásra került a DUE tudományos és kutatási élete is. Ezt követte egy kerekasztal beszélgetés, ahol a DUE kötelékébe tartozó kutató, oktató és munkatárs nők meséltek életükről és szakmai pályafutásukról, olyan területek is szóba kerültek, ami egy szokásos nyílt napon kevésbé vannak előtérbe, pl. hogyan lehet összeegyeztetni a munkát és  a magánéletet, milyen egy férfias területen nőként helytállni stb.. Az esemény zárásaként Campus túrán vehettek részt a diáklányok, ahol még a hegesztést is kipróbálhatták.

Az érdeklődők az eseményeknek köszönhetően belátást nyerhettek a Dunaújvárosi Egyetem képzéseibe és lehetőségeibe!

 

A Lányok Napja a Dunaújvárosi Egyetemen az „EFOP-3.4.4- 16-2017- 00022 - MTMI SZAKOK NÉPSZERŰSÍTÉSE A DUNAÚJVÁROSI EGYETEMEN ÉS VONZÁSKÖRZETÉBEN” projekt keretében valósult meg!

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A