Az EFOP-3.4.4- 16-2017- 00022 pályázat keretében sikeresen megvalósult a természettudományos online versenysorozat

 

Az EFOP-3.4.4-16-2017- 00022 azonosítószámú projekt megvalósításával a pályázat célja többek között a felsőoktatási intézmények számára a felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai szakok (MTMI) népszerűsítése volt. További általános cél a középfokú intézményeket látogató fiatalok képzettségi szintjének javítása ezáltal a felsőfokú végzettséghez történő jutás fokozása.

 

A pályázat keretein belül évre-évre, összesen négy alkalommal rendezték meg ezt az online versenyt a Dunaújvárosi Egyetemen a természettudományi terület népszerűsítésének érdekében.

A diákoknak három területen kellett megmutatniuk, hogy milyen kiemelkedő ismeretekkel rendelkeznek.

A feladatok összeállítása során kollégáink figyeltek rá, hogy a matematika, fizika és a kémia területén a fontos alapismereteket felhasználják a diákok a megoldás megtalálásához.

A vetélkedők minden évben teljes egészében online zajlottak le, az iskolából közösen tudtak internetes kapcsolaton keresztül részt venni rajtuk a versenyzők.

A csapatok 3 fővel versenyeztek, és munkájukat egy kapcsolattartó tanár vezette. A versenysorozattal közel 50 intézményt sikerült megszólítani.

A versenyre az általános iskolák 8. osztályos, míg a középiskolák 11-12. évfolyamos diákjainak jelentkezését várták. Az izgalmas és kihívásokkal teli versenyre az országból bárhonnan jelentkezhettek a lelkes tanulók.

 

Az online versenyek az „EFOP-3.4.4- 16-2017- 00022 - MTMI SZAKOK NÉPSZERŰSÍTÉSE A DUNAÚJVÁROSI EGYETEMEN ÉS VONZÁSKÖRZETÉBEN” projekt keretében valósultak meg!

 

 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A