Ha Anyagmérnök szeretnél lenni, ezt mindenképp látnod kell!

 

A XXI. század nagy tudománya az Anyagmérnök képzés, mellyel biztos karriert futhatsz be a munkaerőpiacon!

 

Az Anyagmérnöki képzés célja, olyan szakemberek képzése, akik alkalmasak a fémek, polimerek és kerámiák, valamint a korszerű összetett anyagi rendszerek, azaz kompozitokban zajló folyamatok értelmezésére és irányítására.

 

A képzés 7 féléves, van lehetőség nappali és levelező tagozaton is elvégezni. Az állami ösztöndíjas képzéshez 280 pont szükséges, csak úgy, mint az önköltségeshez, melynek költsége 300 000 Ft félévente. Az alapképzésbe való bekerüléshez minimum egy emelt szintű érettségire van szükség, kivéve, ha rendelkezel diplomával, vagy FOSZK (Felsőoktatási szakképzés) végzettséggel.

 

A tantervbe beépítésre kerültek atomerőmű specifikus tantárgyak, melyek elsajátítása előnyt jelenthet az egyik legnagyobb partnerünkhöz, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-hez való bekerülésnél is.

 

Képzés elvégzését követően képes leszel az anyagtulajdonságok különböző technológiák során történő megváltoztatására, az anyagok szerkezetének és tulajdonságainak vizsgálatára, az anyag előállítási technológiai folyamatainak rendszerszemléletű irányítására és szervezésére, valamint ezen technológiákkal előállított anyagok minőségének biztosítására, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés mesterszintű (MSc) folytatásához

 

A műszaki terület egyedülálló lehetőségei a Dunaújvárosi Egyetemen:

  • A Paks II. Zrt.-vel közösen kutatási és fejlesztési központot alakítunk ki. A jelenleg is színvonalas, egyes elemeiben egyedülálló anyagvizsgálati laborokkal rendelkező műszaki területnek egy újabb 1,5 Mrd forintos fejlesztése zajlik. A fejlesztéshez szorosan kapcsolódik, hogy mérnök hallgatóink tanmenetében atomerőmű üzemeltetési tantárgyak kerülnek beépítésre, így nálunk egyedülálló tudást szerezhetsz.
  • A DPR kutatás szerint a Dunaújvárosi Egyetem műszaki területen végzett pályakezdő hallgatói 25%-kal keresnek többet az országos átlagnál.
  • Fejlett infrastruktúra. Országosan elismert és ritka laborokkal rendelkezik a Műszaki Intézetünk, ahol a gyakorlati tudás megszerzése nem kérdés.
  • Duális partnereink az ipar és szolgáltató szektor jelentős szereplői örömmel szerződnek le hallgatóinkkal, itt szerzett tudásukat gyakorlatiasnak, jónak tartják.
  • 50 000 Ft/hó plusz ösztöndíjat kapnak az alapösztöndíjon felül az államilag támogatott szakra járó nappalis anyagmérnök hallgatóink.
  • Mester-, és szakmérnöki képzéseken helyben tudnak továbbtanulni alapszakot végzett hallgatóink.

 

 

 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A