Ismerd meg a mérnökök világát! Legyél te a legmenőbb gépészmérnök!

Ha érdekelnek a tárgyak, eszközök, szeretsz babrálni, megjavítani, szívesen dolgozol csapatban és komplexen gondolkozol, akkor már nem kell agyalni, hogy mit tanulj! Mi megtaláltuk a TE KÉPZÉSED!

 

A Dunaújvárosi Egyetem gépészmérnök szak képzésének célja olyan szakemberek képzése, akik alkalmasak gépek és gépészeti berendezések üzemeltetésére és fenntartására, a gépipari technológiák bevezetésére illetőleg alkalmazására, a munka szervezésére és irányítására, a műszaki fejlesztés, kutatás és tervezés átlagos bonyolultságú feladatainak ellátására a munkaerőpiac igényei szerint.

 

Ezen alapképzésünk 7 féléves és csupán 280 pont elegendő az állami tagozatra való bekerüléshez. Van lehetőség nappali és levelezős képzésre is bekerülni.

 

Az alapképzések mindegyikére való bekerüléshez szükség van egy emelt szintű érettségi bizonyítványra (ez alól kivételt képez a másoddiplomás jelentkezés). Ha azonban valaki már rendelkezik egy releváns FOSZK képzéses oklevéllel, akkor emelt szintű érettségi nélkül tud bekerülni és a pontszámítás is a hagyományostól eltérő módon zajlik ez esetben.

 

Infrastruktúra a DUE-n:

 

CAD/CAM-, CNC-, műszaki diagnosztika-, mechatronikai-, digitális mérés-, FESTO pneumatika és PLC-, SKF szereléstechnológiai labor, gépipari forgácsoló, valamint hegesztő műhely. A laborok eszközeit partnereink - AUDI Hungaria, BOSCH, Delta-3N Kft. rezgésdiagnosztika, ISD DUNAFERR., FESTO Automatika, OMRON Ipari Automatizálás, SIEMENS Magyarország, SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt. – biztosítják

 

Specializációk:

 

  • Karbantartás
  • Mechatronika

 

Elhelyezkedésre pár példa:

 

  • Járműfejlesztési mérnök
  • Energetikai mérnök
  • CAD / Műszaki tervező
  • Környezetvédelmi/Mechatronikai/Logisztikai mérnök
  • Gyártó gépek üzemeltetése

 

Néhány gondolat, mellyel reméljük, meggyőzünk, hogy válaszd a mi képzésünket:

  • A Paks II. Zrt.-vel közösen kutatási és fejlesztési központot alakítunk ki. A jelenleg is színvonalas, egyes elemeiben egyedülálló gépparkkal rendelkező műszaki területnek egy újabb 1,5 Mrd forintos fejlesztése zajlik.
  • Két év után 3 irányba specializálódhatsz: gépek, szerkezetek diagnosztikai vizsgálatára, karbantartási, megbízhatósági, javítástechnológiai feladatainak kidolgozására; mechatronikai rendszerek működtetésére, fejlesztésére; nukleáris erőművi berendezések működtetése, javítása.
  • A DPR kutatás szerint a Dunaújvárosi Egyetem műszaki területen végzett pályakezdő hallgatói 25%-kal keresnek többet az országos átlagnál.

 

 

 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A