Megérkeztek az általános felvételi eredményei! Ismét sikeresek voltak az MTMI szakok a Dunaújvárosi Egyetemen

2021. július 22-én elérkezett a várva várt pillanat, amikor kihirdették az idei felsőoktatási felvételi eljárás eredményeit. A DUE - tetőzve a tavalyi sikereket - idén is jelentős emelkedést ért el.

A tavalyi évhez képest idén megközelítőleg 10 ezer fővel többen - mintegy 102 ezren- jelentkeztek országos viszonylatban felsőoktatásba, ami 11%-os növekedést jelent.

A 2021-es általános felvételi eljárás keretében a Dunaújvárosi Egyetem már az első ponthúzásokat kiemelkedő növekedéssel zárta, de a végső eredményeket elemezve elmondható, hogy a vírushelyzet és az emelt szintű érettségi követelmény ellenére is sikeres volt az idei beiskolázás.  A felvételi számokat áttekintve jól látható, hogy az Egyetem nem csak megőrizte pozícióját a felsőoktatási jelentkezések tekintetében, de a mérnöki és informatikai területen elért eredmény országos viszonylatban is kiemelkedő.

Jelentős emelkedés történt a felvehető mérnök hallgatók számában. Az anyagmérnök levelezős és gépészmérnök nappali képzésre kétszer annyian, a levelező képzésre 22%-kal többen kerültek be. A gépészmérnöki és mérnöktanári mesterképzésekre idén háromszor annyian nyertek felvételt, és a műszaki felsőoktatási szakképzésre felvehető hallgatók száma is szinte duplájára növekedett.

A gazdaságinformatikus alapképzést levelező formában, és a gazdaságinformatikus felsőoktatási szakképzést megközelítőleg annyian választották, mint tavaly, míg nappali alapképzésen 71%-kal többen kezdhetik meg tanulmányaikat szeptembertől. Az intézmény kiemelt képzésére, a mérnökinformatikus alap és felsőoktatási szakképzési szakra levelező tagozaton másfélszer annyian kerültek be 2021-ben.

Az intézmény „Szakoktató” elnevezéssel új képzést hirdetett meg a felvételi eljárásban. Jelenleg Magyarországon ez az egyetlen olyan alapképzés, ahova a bejutáshoz nem szükséges emelt szintű érettségi. A népszerűségét jól mutatja, hogy szeptembertől levelező formában 73 fő kezdheti meg tanulmányait.

Azok számára, akik nem kerültek be valamely képzésre, vagy nem adtak le jelentkezést idén februárban, lehetőség nyílik pótfelvételi jelentkezésre.

A számok jelzik, hogy a dunaújvárosi felsőoktatás dinamikusan fejlődik és népszerű képzéseket kínál, amely tovább erősödhet a modellváltást követően.

 

 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A