Jelentkeztél valamelyik MTMI szakra a Dunaújvárosi Egyetemen? Akkor ez a cikk neked szól!

„Visszatérő kérdés, hogy az idén szerzett érettségi bizonyítványokat/tanúsítványokat feltöltsék-e a felvételizők az E-felvételibe, vagy sem. Nos, a válasz röviden: nem kell, mert ezeket az eredményeket átveszik a megfelelő közhiteles nyilvántartásból.

A 2006. január 1. után érettségizőknek nem kell feltölteniük az érettségi bizonyítványukat, tanúsítványukat az E-felvételibe. Ezeket az eredményeket ugyanis az Oktatási Hivatal automatikusan átveszi a köznevelés információs rendszeréből, így kerülnek be a felvételi nyilvántartásba.

 

Fontos kiemelni, hogy a 2021-ben érettségizők eredményei nem jelennek meg rögtön az E-felvételiben, hanem csak a bizonyítvány vagy tanúsítvány átvétele után 1-2 héttel.

Ennek oka, hogy a vizsgáztató intézmények egyes adminisztrációs és hitelesítési feladatai miatt szükség van némi átfutási időre. Nekik sem kell aggódniuk, ezek az eredmények is megérkeznek, ezért nem kell feltölteniük a bizonyítványt vagy a tanúsítvány(oka)t sem – ez ugyanis nem gyorsítja meg a folyamatot (épp ellenkezőleg).

 

Az eredményekkel együtt a bizonyítványban szereplő egyéb információk, pl. a záradékok is átkerülnek. Ez utóbbi különösen azoknak lehet fontos, akik idegen nyelvből tettek emelt szintű érettségit vagy kéttannyelvű iskolában végeztek. Az ő érettségi bizonyítványuk vagy tanúsítványuk megfelelő eredmény elérése esetén ugyanis nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű dokumentumnak minősül – azaz járhat érte többletpont az eljárásban. (Az E-felvételiben természetesen a záradékok is megnézhetők.)

Az átvett adatok az ügyintézési időszakban folyamatosan nyomon követhetők az E-felvételi Közhiteles nyilvántartásokból származó információk menüpontjában.”

Forrás: Felvi.hu

Az„EFOP-3.4.4-16-2017-00022 MTMI szakok népszerűsítése a Dunaújvárosi Egyetemen és vonzáskörzetében” projekt támogatásával!

 

 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A