Első helyen a Mérnökinformatikus Alapképzésünk!

A következő alapképzésünk, amiről most többet tudhattok meg, az a Mérnökinformatikus alapszak! Akit érdekel a mérnökök és az informatikusok világa, az feltétlen olvassa el cikkünket!

Ezen alapképzésünk 7 féléves és csupán 280 pont elegendő az állami tagozatra való bekerüléshez. Van lehetőség nappali és levelezős képzésre is bekerülni.

Az alapképzések mindegyikére való bekerüléshez szükség van egy emelt szintű érettségi bizonyítványra (ez alól kivételt képez a másoddiplomás jelentkezés). Ha azonban valaki már rendelkezik egy FOSZK képzéses oklevéllel, akkor emelt szintű érettségi nélkül tud bekerülni és a pontszámítás is a hagyományostól eltérő módon zajlik ez esetben.

Amennyiben (még) nem első helyen jelölted a DUE-t, felvetünk néhány gondolatot, mellyel reméljük, meggyőzünk és első helyre módosítod egyetemünk képzését:

A mérnökinformatikai vonal mindazon jelentkezők számára jó döntés lehet, akik kötődnek a számítástechnikához, a kommunikációs vonalak fizikai részéhez vagy épp a szoftverek megalkotásához.

Az egyetemünk képzése során betekintést kap a hallgató az informatika alap és mester tantárgyaiba. A különböző feladatokat a hallgatók szakképzett tanárok segítségével mérnöki gondolkodást elősegítve oldhatják meg a felmerülő részfolyamatokat is.

A szakon egyik specializáció a Szoftvertechnológia-i irány. Itt a hallgatók az alapképzésben elsajátított programozási ismereteket emelhetik magasabb szintre. Megtanulnak csapatban dolgozni és önállóan feladatrészeket megoldani. Az itt végzettek szert tesznek olyan tudásra, amik segítik egy nagyvállalati környezetbe való könnyebb beilleszkedést. A képzés nagy része c# és python nyelvek oktatásával történik, mindezek mellet a Java és a Html nyelvekbe is betekintést nyerhetnek a hallgatók. A képzés során számos olyan tárgyat szabadon választhatnak a hallgatók amelyik érdeklődési körükhöz közelebb áll. Legyen az nagyvállalati rendszerek üzemeltetésével kapcsolatos vagy SAP tervezésével.

A másik specializáció a Rendszer és hálózati mérnök szakirány. Itt a hallgatók az alapképzés során elsajátított tárgyakon túl a hálózatok tervezésével, üzemeltetésével és felügyeletével kapcsolatos információkkal lesz gazdagabb a hallgató. Az itt megszerzett tudás a mindennapjaink része aki az adatok továbbításával vagy épp védelmével foglalkozna. A képzés során mind linuxos és windows-os környezetben szerez tapasztalatot a hallgató hálózati beállítások terén. A különféle routerek és jeltovábbító eszközök működésének és beállításainak segítségével a hallgató betekintést nyer úgymond az internet működésébe.

Az elhelyezkedés tekintetébe mindkét specializációra nagy az igény a piacon és akár még azonos cégeknél is. A Szoftvertechnológus főleg vállalatokhoz és szoftverfejlesztő cégekhez mindig van kereslet a jó szakamberek iránt.

A Rendszer és hálózati mérnök főleg olyan helyekre keresik, ahol található számítógép. iskolákba, közintézményekbe, nagyvállalatokhoz, magához az internetszolgáltatókhoz.

Mindkét szakmában igen gyors az előrelépési lehetőség és a magas bérezés. Mivel mindkét szakma egy rohamosan fejlődő és előremutató iparág. Ezért az elkövetkező több tíz évben biztosított a munkahely számukra.

Biztos bejutás a kollégiumba! Minden felvett hallgatónak a Campus területén található modern, jól felszerelt épületekben, 2, vagy 3 ágyas szobákban biztosítunk helyet. Támogatott képzésre bejutó hallgatóknak az első évben 5500 Ft/hó díj ellenében.

Változtass sorrendet! Menj biztosra és jelöld első helyen a Dunaújvárosi Egyetem képzését!

Az„EFOP-3.4.4-16-2017-00022 MTMI szakok népszerűsítése a Dunaújvárosi Egyetemen és vonzáskörzetében” projekt támogatásával!

 

 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A