Közeledünk a sorrendmódosításhoz! Ha Anyagmérnök szeretnél lenni, ezt látnod kell!

A 21. század nagy tudománya az Anyagmérnök képzés, mellyel biztos karriert futhatsz be a munkaerőpiacon!

Ez az egyedülálló képzés önmagában is számos lehetőséget rejt, de a DUE-n extra érveket tudunk felsorolni mellette!

 

Az Anyagmérnöki képzés célja, olyan anyagmérnökök képzése, akik alkalmasak a fémek, polimerek és kerámiák, valamint a korszerű összetett anyagi rendszerek, azaz kompozitokban zajló folyamatok értelmezésére és irányítására. Továbbá az anyagtulajdonságok különböző technológiák során történő megváltoztatására, az anyagok szerkezetének és tulajdonságainak vizsgálatára, az anyag előállítási technológiai folyamatainak rendszerszemléletű irányítására és szervezésére, valamint ezen technológiákkal előállított anyagok minőségének biztosítására, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés mesterszintű (MSc) folytatásához.

A képzés 7 féléves, van lehetőség nappali és levelező tagozaton is elvégezni. A képzéshez 280 pont szükséges.

Még egy egyedülálló lehetőség a Dunaújvárosi Egyetemen az anyagmérnök hallgatóknak! Az egyetem által minden elsőéves nappali tagozatos anyagmérnök hallgató havi 50.000 forint ösztöndíjban részesül!

Az alapképzésbe való bekerüléshez minimum egy emelt szintű érettségire van szükség. A beszámításra kerülő érettségi vizsgatárgyak lehetnek: matematika és biológia vagy fizika vagy informatika vagy kémia vagy egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy szakmai előkészítő vizsgatárgy.

A tantervbe beépítésre kerültek atomerőmű specifikus tantárgyak, melyek elsajátítása előnyt jelenthet valamennyi partnerünkhöz való bekerüléshez, például a Paks II. Zrt.-hez vagy az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-hez.

Ezen kívül számos partnerünkhöz duális képzéssel tudsz bekerülni, ha az egyetemi éveid alatt szeretnél egy kis plusz pénzre szert tenni és több éves munkatapasztalatot szerezni friss diplomás korodra! Tudj meg többet erről a lehetőségről a www.uniduna.hu/dualis oldalon keresztül!

 

Közeleg a sorrendmódosítás, jelöld Te is a Dunaújvárosi Egyetemet az első helyen!

Az„EFOP-3.4.4-16-2017-00022 MTMI szakok népszerűsítése a Dunaújvárosi Egyetemen és vonzáskörzetében” projekt támogatásával!

 

 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A