Idén is nagy sikert arattak az MTMI szakok!

Az idei elsőhelyes felvételi jelentkezések tekintetében hatalmas mértékű, mint egy 38%-os növekedés látható, de nagy számú növekedés datálható a Dunaújvárosi Egyetem MTMI szakos képzéseit illetően is!

A gépészmérnök képzésünk ismét nagy sikert aratott, idén még a tavalyi eredményeket is túlszárnyalta, hiszen közel 34%-os növekedés látható az első helyes jelöléseket illetően. A gépészmérnök mesterképzéseket illetően továbbra is jól látszik, hogy az élethosszig tartó tanulási modell a DUE-n sikeres, hiszen több, mint duplája lett a jelentkezők száma. Hasonló pozitívum mondható el az anyagmérnök alapképzésünkről, hiszen a tavalyi jelentkezők száma megduplázódott idén, ezzel 100%-os növekedést érve el.

Mindkét szak esetében elmondható, hogy a levelező képzési forma volt a népszerűbb. Ez az állítás igaz a műszaki FOSZK képzésünkre is, ahol a két képzési formát együtt véve több, mint 11%-os növekedést értünk el.

Fordított a helyzet a gazdaságinformatikus képzésünknél, mely esetében – több, mint 7%-os növekedéssel a tavalyi adatokhoz képest – a nappali képzésre jelentkeztek többen. Ugyanezen szak FOSZK-os képzését illetően hatalmas, 150%-os növekedés látható.

A mérnökinformatikus alapképzés esetén minimális csökkenés látható, de a felsőoktatási szakképzésnél egy nagyobb volumenű, 32%-os növekedés realizálható.

A műszaki menedzser nappali tagozaton is minimális csökkenés észlelhető, azonban a levelező képzésen hoztuk a tavalyi adatokat az első helyet illetően. Ezen képzés esetén kiemelendő, hogy különösen fontos szerepe lesz a sorrendmódosításnak és a sikeres érettségik letételének.

Örömmel láttuk, hogy az osztott tanári mesterképzéseink is nagy mértékű növekedést mutattak.

Összességében elmondható, hogy nem csak a teljes felvételi adatokat tekintve, hanem szakokra lebontva is nagymértékű növekedést értek el a Dunaújvárosi Egyetem MTMI képzései!

Első helyen a Dunaújvárosi Egyetem, első helyen az MTMI képzések!

Az EFOP - 3.4.4. 16-2017-00022 számú projekt támogatásával.

 

 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A