Ismerd meg a Gépészmérnöki alapképzésünket!

A mai szakkal, amit ma bemutatunk azoknak szeretnénk kedvezni, akiket inkább a mérnöki terület érdekel! Ha magatokra ismertetek, akkor azért, ha pedig még bizonytalanok vagytok, akkor azért olvassátok el cikkünket!

A képzés célja olyan gépészmérnökök képzése, akik alkalmasak gépek és gépészeti berendezések üzemeltetésére és fenntartására, a gépipari technológiák bevezetésére illetőleg alkalmazására, a munka szervezésére és irányítására, a műszaki fejlesztés, kutatás és tervezés átlagos bonyolultságú feladatainak ellátására a munkaerőpiac igényei szerint, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés második (mesterfokozat, MSc) ciklusban történő folytatásához.

A képzés 7 félév, nappali és levelező tagozat egyaránt elérhető, továbbá van lehetőség államilag támogatott és önköltséges képzésre is jelentkezni, mely utóbbi finanszírozási költsége 225 000 Ft félévente és mindkettőhöz 280 pont szükséges.

Az alapszakokra való bekerüléshez minimum egy emelt szintű érettségi szükséges. A beszámításra kerülő érettségi tárgyainkat pedig itt láthatjátok: matematika és informatika vagy fizika vagy biológia vagy kémia vagy egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy szakmai előkészítő vizsgatárgy.

Biztos sokatokat érdekel, hogy mégis milyen területeken tudtok ezzel a képzéssel elhelyezkedni. Most mutatunk néhányat: Ezen szak elvégzésével lehettek járműfejlesztési mérnökök, energetikai mérnökök; olyan területeken végezhettek munkát, mint a CAD, műszaki tervezés, mechatronika, logisztika vagy éppen a környezetvédelem; és akár végezhetitek a gyártó gépek/gépsorok üzemeltetését is.

Fontos tudnotok, hogy a tantervbe beépítésre kerültek atomerőmű specifikus tárgyak is, mely plusz tudást és nagyobb esélyt jelent, ha például az MVM Paksi Atomerőmű Zrt-nél szeretnétek elhelyezkedni.

Bővebb információkért a szakot illetően kattintsatok a linkre: http://uniduna.hu/index.php/gepeszmernoki

Apropó, van egy oldalunk, ahol minden fontos tudnivalót megtaláltok a 2020/2021-es felvételiről, lessetek bele: http://www.miertdue.hu/hirek/517-minden-a-2020-2021-es-felvetelirol-menj-biztosra-a-dunaujvarosi-egyetemmel

Válaszd Te is a Dunaújvárosi Egyetemet!

Az„EFOP-3.4.4-16-2017-00022 MTMI szakok népszerűsítése a Dunaújvárosi Egyetemen és vonzáskörzetében” projekt támogatásával!

 

 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A