Dokumentumpótlás az E-felvételiben

A július 9-ig tartó ügyintézési időszakban az E-felvételi felületén lehet feltölteni a felvételihez, pontszámításhoz szükséges, de még hiányzó dokumentumokat. Ugyanitt a már benyújtott dokumentummásolatok feldolgozottsági státusza is nyomon követhető.

Forrás: felvi.hu

 

A február 15. után megszerzett és a felvétel feltételéül szolgáló, a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumok legkésőbb 2020. július 9-ig pótolhatók az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában.

Fontos tudni, hogy a benyújtott dokumentumok feldolgozási folyamaton esnek át, amely néhány napot vesz igénybe – ez a folyamat nyomon követhető a dokumentum státuszán. Ha pedig a feldolgozott dokumentum hatással van a jelentkezői összpontszámra, a változás csak a dokumentum feldolgozását követő napon jelenik meg a pontszámban. Érdemes tehát néhány nappal később visszatérni az E-felvételi felületre, és ellenőrizni a friss feldolgozottsági státuszokat, de ugyanígy türelemmel kell lenni, hogy a feltöltött dokumentumok „hatását" megláthassuk az összpontszámunkban.

Az E-felvételiben a táblázatok körül található útmutatók segítenek a megjelenített információk pontos értelmezésében, így érdemes átnézni az ott szereplő információkat is.

 

Dokumentumok feltöltése

Az E-felvételiben a beszkennelt iratok a Dokumentumok menüpontban tölthetők fel: a Jelentkezésekhez szükséges dokumentumok táblázatból vagy a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban található Új dokumentum csatolása gombra kattintva. Amennyiben a feltöltés sikeres volt, a fájl megjelenik a jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatában.

Több fájlból álló dokumentummásolat (pl. középiskolai bizonyítvány vagy leckekönyv, amelynek minden oldaláról külön pdf vagy jpg készült) feltöltésekor A dokumentumtípusba történő feltöltések befejezése gombra csak akkor kattintsunk, ha biztosak vagyunk benne, hogy már minden oldalt feltöltöttünk a Fájl kiválasztása/Feltöltésműveletekkel, mert ezt követően új fájlt (például egy-egy kifelejtett oldalmásolatot) már csak akkor tölthetünk fel hozzá, ha a dokumentum feldolgozásra került. Ennek átfutása nem hosszú idő ugyan, de a határidő közeledtével lényeges lehet.

Ha már meglévő dokumentumhoz szeretnénk új fájlokat feltölteni (pl. középiskolai bizonyítvány még hiányzó oldalait), akkor a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban az adott dokumentumtípus melletti Művelet ikonra kell kattintani. A már benyújtott dokumentum képét annak neve mellett látható ikon segítségével lehet megtekinteni.

 

Figyelem!

  • Elegendő mindent egy példányban beszkennelni és feltölteni, függetlenül a jelentkezési helyek számától. Arra azonban figyelni kell, hogy a dokumentum jól olvasható legyen, illetve tartalmazza a személyes adatokat.
  • A beszkennelt és feltöltött dokumentumokat nem kell még külön e-mailben vagy fénymásolva postán is beküldeni. Ez csak lelassítja a feldolgozás folyamatát, hiszen kétszer kell velük foglalkozni.

 

Technikai tudnivalók a feltöltésről

Az E-felvételi rendszere jpg vagy pdf formátumokat tudja fogadni. A dokumentum lehet színes vagy fekete-fehér. A feltölthető fájlok mérete és felbontása max. 5 Mbyte, illetve jpg esetében min. 500x500 és max. 4500x4500 képpont felbontás.

Legjobb, ha a digitalizálás szkennerrel történik, de telefonnal is lefotózható, viszont az lényeges, hogy csak a feltöltendő dokumentum látszódjon (de az teljes egészében), megfelelően olvasható legyen stb. Érdemes appot telepíteni hozzá, mint például a Microsoft Office Lenset, de egyéb ingyenes alkalmazások közül is válogathatunk a mobilos áruházakban.

 

 

 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A