Az itt végzett gépészmérnökök keresik a legtöbbet az országban

 
Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a szakra jelentkezik. Ugyanis az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján a gépészmérnök szak egyike a legnépszerűbb képzéseknek. Az összes jelentkező ezen a szakon:
 
  • 2014-ben 5 618 fő
  • 2015-ben 5 521 fő
  • 2016-ban 5 334 fő
  • 2017-ben 4 825 fő
  • 2018-ban 4 948 fő
  • 2019-ben 5 229 fő

 

Mekkora a kezdőbér?

 

A Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2018-as adatai alapján ezen a területen bruttó 403 947 forint az átlagbér.

 

De még ennél is 25%-kal többet kereshetnek a Dunaújvárosi Egyetemen végzettek, derül ki a 2017-es Diplomás Pályakövetési rendszer adataiból. Ennek oka, hogy a piaci igényekhez alkalmazkodó képzéseivel nagy szerepet tölt be a diplomás szakemberek képzésében a régióban. Ugyanis az egyetem célja, hogy magas színvonalú, gyakorlatorientált tudást nyújtson hallgatói számára, akik az értékes diploma birtokában nagy sikerrel integrálódhatnak a munkaerőpiacon. Ebből a célból pedig január 18-án, szombaton 9 órakor Családi Nyílt napot is tartanak, hogy mindenről tájékoztassák az érdeklődőket.

 

De mit ad a képzés?

A képzés célja gépészmérnökök képzése, akik alkalmasak gépek és gépészeti berendezések üzemeltetésére és fenntartására, a gépipari technológiák bevezetésére, illetőleg alkalmazására, a munka szervezésére és irányítására, a műszaki fejlesztés, kutatás és tervezés átlagos bonyolultságú feladatainak ellátására a munkaerőpiac igényeit is figyelembe véve.

 

A képzési idő 7 félév, vagyis 3 és fél év.

 

A szakmai gyakorlat legalább hat hét időtartamot elérő, szakmai gyakorlóhelyen szervezett gyakorlat. A szakmai gyakorlat kritérium követelmény.

 

A videó megtekintéséhez kattints ide: origo.hu

 

#DunaújvárosiEgyetem Az Egyetem, ahol több lehetsz!

 

 

 
 
 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A