Közlemény - Kiemelkedő eredménnyel zárta a Dunaújvárosi Egyetem az idei felvételit!

Kiemelkedő +13%-os növekedéssel zárta a Dunaújvárosi Egyetem összes felvett hallgatóit tekintve az általános felvételi időszakot!

Az általános felsőoktatási felvételi időszakkal egy hosszú és tartalmas folyamat végéhez ért a Dunaújvárosi Egyetem. Öröm számunkra, hogy a korábbi sajtótájékoztatón bemutatott értékesítés és pályaorientáció fokúszú beiskolázási kampány remek eredményeket produkált. Az elmúlt években az intézmény stabilizálni tudta helyzetét a hallgatói létszám vonatkozásában a felsőoktatásban, és idén jelentős növekedést ért el az országos statisztikákhoz képest. Az intézmény célja, hogy erősítse a régióban  tudásközponti szerepét, ennek  remek visszaigazolása a mostani felvételi eredmény. Folyamatosan bővülő ipari partneri, duális kapcsolatainknak köszönhetően egyre több hallgatónak tudunk gyakorlati, vagy akár karrier lehetőséget nyújtani. 

Az eredmények igazolnak minket, hiszen az országos 4%-s plusz mellett a Dunaújvárosi Egyetem több mint 13%-s növekedést ért el a felvett hallgatók körébenNappalis hallgatókat tekintve megközelítőleg 18%-kal több hallgató nyert felvételt, míg a levelezősök esetén ez az arány +10,5%. Öröm számunkra, hogy a levelezős hallgatók is egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet, hiszen nálunk kiemelkedően nagy arányban vesznek részt a képzéseinken. A nappalis hallgatók esetén a 18%-os növekedés különösen remek eredmény. Hallgatóinkból kihozzuk a maximumot, duális és ipari partnereinknek köszönhetően karrierjüket együtt építjük velük, és hiszünk bennük. Mint korábban beszámoltunk róla, büszkék vagyunk rá, hogy a Dunaújvárosi Egyetemen végzett friss műszaki diplomás hallgatók bére a legmagasabb az országban.

 Egyik prioritás számunkra a műszaki képzések népszerűsítése. Öröm volt látni, hogy az abszolút hiányszakmának számító anyagmérnöki képzésre jelentősen nőtt a nappali tagozatra felvettek száma a DUE-n! A gépészmérnöki képzésre felvettek száma +22%-kal növekedett, melynek jelentős része nappali képzési formában kezdheti meg tanulmányait. Az újonnan induló Műszaki FOSZK képzésre pedig megközelítőleg 15 fő szerzett felvételt.

Az informatika képzési terültre felvételt nyert hallgatók száma a tavalyi évhez hasonló. Mérnökinformatikus alapképzésre megközelítőleg 100 hallgató nyert felvételt.  A Gazdaságinformatikus FOSZK szakra felvettek száma viszont +68%-kal növekedett, amely ugyancsak hatalmas siker. 

Társadalomtudományi Intézethez tartozó szakok népszerűsítésére nagy hangsúlyt fektettünk a kampány során. A Dunaújvárosi Egyetem számára az informatikai és a műszaki terület mellett a gazdasági és a társadalomtudományi képzések indítása is fontos. A kampány sikerességét igazolja, hogy a Gazdálkodási- és menedzsment alapképzésre a kiemelkedően magas 400 pontos bejutás mellett is, több mint +51%-kal növekedett a felvettek száma, míg a FOSZK képzésre +13%-kal többen nyertek felvételt. A Kommunikáció és médiatudományi képzésre a tavalyi létszámhoz hasonló hallgató nyert felvételt.  A Dunaújvárosi Egyetem rendelkezik Fejér megye egyik legjobban felszerelt TV Stúdiójával, amely készen áll a +20%-kal megnövekedett Televíziós műsorkészítő szakos hallgatók fogadására.  Fontos továbbá megemlíteni, hogy a Műszaki menedzser alapképzésre felvettek száma is – felülmúlva a tavalyi eredményeket – +70%-kal növekedett.

Levelezős hallgatóink körében továbbra is népszerűek az egyetem Műszaki szakoktató BA és a Mérnöktanár MSc képzései.

A közeljövő felvételi eseményei:

Fontos megemlíteni, hogy idén a pótfelvételi eljárás keretében van utoljára lehetőség emelt szintű érettségi és középfokú nyelvvizsga bizonyítványnélkül jelentkezni egyetemi/főiskolai alapképzésre. A Dunaújvárosi Egyetem minden alap és felsőoktatási képzését meghirdeti a pótfelvételi során, melyre 2019. 07. 29. és 2019. 08. 07. között lesz lehetőség jelentkezni.

A hatalmas sikert övező Paks II. Akadémiát és a Dunaújvárosi Egyetem ehhez kapcsolódó „Atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzés” jelentkezési felületét hamarosan megnyitjuk. A képzést tervezetten 2019. szeptember közepétől indítjuk, melyre már most nagy az érdeklődés.

A Dunaújvárosi Egyetem, folyamatosan reagálva az oktatási és a munkaerőpiaci változásokra, 2019. októberétől egy intenzívebb, országos kampányt indít, melynek keretében újra pozícionáljuk az intézményt, ezzel is tovább erősítve beiskolázási számaink alakulását.

 

Dunaújvárosi Egyetem

AZ EGYETEM, AHOL TÖBB LEHETSZ…

…mert
- kihozzuk belőled a maximumot
- partnernek tekintünk, veled együtt építjük a karriered
- nálunk a levelezős hallgatók különösen fontosak
- hiszünk Benned, partnernek tekintünk
- élvezheted egy modern egyetem minden előnyét (magas ösztöndíjak, megfizethető kollégium, nemzetközi campus)
- a mi diplománkkal jól fogsz keresni

-ha sportoló vagy , nálunk egyéni tanrenddel is tanulhatsz

Felvételi Információk

Telefon:

+36/25-551-177

E-mail:

felveteli@uniduna.hu

Cím:

2400 Dunaújváros,

Táncsics Mihály utca 1/A